Българският iPad контролер KOLOS взривява Kickstarter

  • Петък, 27 Март 2015 в 12:00 ч.
  • iPad
  • 751
  • admin

Стартъп проектите в България показват сериозен напредък в последните години, като не малка част от тях успяват да се реализират извън рамките на страната ни. Доказателство е и следващия продукт на име Kolos - първия в света настолен волан за iPad.


Kolos е сред най-впечатляващите нови проекти в платформата за споделено финансиране Kickstarter. Той се нуждае от 100 000 долара, които не се съмняваме, че ще получи, за да се появи по магазините по-късно през годината.

Състезателни игри като Real Racing и Asphalt притежават забележителна графика, която, комбинирана със сензорите за движение на таблета могат да ни дадат усещането, че в действителност сме зад волана. Това, което липсва обаче е истински волан. С проблемът се заемат Иваило Калбурджиев и екипът му. Те са готови да осъществят копнежа си за успешен бизнес, като предложат на притежателите на iPad най-рeалистичното игрално изживяване.

Контролерът Kolos е съвместим с всички поколения на 9.7-инчовия iPad (2/3/4/Air/Air2). Той адаптира дизайна и самоцентриращата система на воланите за управление на състезателни автомобили. Таблетът се прикрепя към кормилото посредством защитен механизъм, които не обхваща екрана, а единствено ръбовете на устройството. Втори механизъм захваща Kolos към всяко бюро или маса, за да предостави необходимата стабилност при работа.


Възможностите на аксесоарът излизат извън рамките на състезателните игри. Той служи за стойка на таблета, докато гледаме филми, сърфираме в Интернет или провеждаме видео разговори. Не блокира високоговорителите и бутоните. 

Настолния волан за iPad се очаква да се появи на пазара през декември, ако настолния получи нужното финансиране. Може да подкрепите проекта в Kickstarter.

А видяхте ли музикалния инструмент на бъдещето Artiphon Instrument 1.

Етикети: iPad аксесоари България проекти контролер автомобили Kolos