Digital Director превръща iPad в монитор за камери

  • Понеделник, 04 Май 2015 в 12:00 ч.
  • iPad
  • 749
  • admin

Компанията Manfrotto представи Digital Director - нов аксесоар за iPad Air, който позволява на фотографи и режисьори да управляват дистанционно своята камера или фотоапарат, както и да използват таблета за външен дисплей.


Инстерфейсът на Digital Director дава възможност да управляваме целия процес по заснемане на снимки или видео - от настройки на камерата до съхранение и споделяне на финалния продукт. Способностите му включват контрол над ключови функции на камерата като фокусна точка, експозиция, апертура и скорост.

Аксесоарът се свързва към камерата посредством USB кабел, които е дълъг над 10 метра. Сред списъка с функции са: ефективен мониторинг на картината в реално време, динамично показване на хистограми и аудио нива, опция за интерактивен фокус от iPad екрана, дигитално увеличение на картината, обработка на изображенията с помощта на специално приложение и други.

Понастоящем Digital Director работи с камери на Nikon и Canon, а в бъдеще се очаква съвместимост с още производители. Комплекта ще бъде наличен през юни срещу $499.99.Етикети: iPad дисплей аксесоари цена камера фотография