iPad Pro на световното техническо изложение CES (Consumer Electronics Show): нови клавиатури, кейсове и още

  • Събота, 23 Януари 2016 в 07:19 ч.
  • iPad
  • 1118
  • kriss

Представен едва преди няколко месеца, новият iPad Pro предизвика някои разработчици да излязат с нови аксесоари, струващи си да се покажат на тазгодишното изложение CES в Лас Вегас, САЩ. Няколко компании се възползваха от CES за да представят нови кейсове, клавиатури и батерии, направени да удържат на размера и нуждите на 12.9 инчовия таблет.

С по-хубави материали и повече луксозни характеристики от основните iPad Pro кейсове, които се появиха онлайн (струващи около $20-$30), повечето от тези нови опции са също и по-скъпи. Вижте най-добрите iPad Pro аксесоари по-долу.

Някои от първите най-големи iPad Pro категории за аксесоари бяха кейсове, клавиатури и кейсове за клавиатури, понеже първите Pro потребители са потърсили точния баланс между използването на iPad като таблет или лаптоп. Неофициалните  производители на клавиатури изглежда предпочитат да използват Bluetooth пред новия смарт конектор на iPad Pro, както можем да видим при Brydge и ClamCase вариантите.

Brydge:
Brydge представи BrydgePro ($189) - светещата Bluetooth 4.0 прикачваща се клавиатура, която тежи около 720 грама и само 6.85мм дебелина, което позволява комбинирани клавиатурата и iPad Pro да са по-тънки от MacBook Air. Поддържат се различни нива на якрост и гарантиран тримесечен живот на батерията (за подсветката). BrydgePro ще бъде достъпна в златно, сребърно или сиво от Април.

ClamCase: 
От поддивизията на Incipio, ClamCase, разкриха ClamCase+ за iPad Pro ($170), обещавайки светеща с различни нива на яркост, пълна QWERTY клавиатура, в сив, сребърен или златен на цвят кейс. Incipio използват 360-градусова панта, която се прикрепя към iPad Pro, като е отделено и специално място за съхранение на Apple Pencil. Clam Case+ се очаква през второто тримесечие на тази година.

Griffin:
За хората, които имат нужда от по-сигурна защита, Griffin представи Survivor Slim за iPad Pro ($90), MIL-STD-810G противоударен кейс със задна стойка, поставка за Apple Pencil и съвместимост със smart клавиатура. Изцяло черно, синьо с черно и розово със сиво са достъпните цветови варианти.

Hyper:
Експертите по флаш памети от Hyper, показаха аксесоар, който би бил полезен за потребителите на iPad Pro, които имат нужда от допълнителна памет. iShowFast добавя 16/32/64/128GB флаш памет към iPad-а, прехвърляйки данни към компютър с USB 3.0, със скорости до 140MB/секунда за четене и до 45MB/секунда за писане.

Incase: 
Базиран на предишните версии на MacBook Air и MacBook Pro Retina, Incase предлага своя кейс за iPad Pro, носещ името Icon Sleeve with Tensaerlite. Цената му е $70, а цветовата гама е черна, сива или синя. Кейсът изцяло покрива таблета, а материалът от който е изработен, го прави устойчив на падане. 

Kanex:
Намирането на достатъчно голяма батерия да зареди iPad Pro или 12-инчов MacBook не е лесно, но Kanex успяват да направят точно това, с новата си външна батерия GoPower, с поддръжка за USB-C. Батерията е с капацитет 15 000mAh, които са напълно достатъчни да заредят iPad Pro до 100%. В комплекта е включен USB-C кабел, а цената ще бъде обявена по-късно.

SwitchEasy:
Едно от най-големите предизвикателства за iPad Pro е добавянето на защита, без това драстично да увеличи сегашното му тегло от 680 грама. CoverBuddy ($40) на SwitchEasy е евтин 1.5мм дебел кейс с поставка за Apple Pencil на гърба, която може да се маха, и възможност за работа с iPad Pro Smart Covers на Apple. Налични са три цвята: бял, полупрозрачно черен и прозрачен.

Етикети: iPad Pro