Бройките от iPhone 7 Plus са изчерпани, Jet Black версията на iPhone 7 също.

  • Петък, 16 Септември 2016 в 06:36 ч.
  • iPhone
  • 1237
  • kriss

Apple държат на думата си и не споделят цифрите за първоначалните продажби. Но все пак не пропуснаха да се похвалят, че са продали всички налични бройки от iPhone 7 Plus, от всички цветове. Продадени са и всички Jet Black iPhone 7. 

Не бихме могли да бъдем по-щастливи от първоначалния отклик на потребителите за iPhone 7 и iPhone 7 Plus и очакваме с нетърпение да започнем разпространението на смартфоните и през нашите магазини и партньори в цял свят.

В Австралия, дори тези в началото на опашките не можаха да се сдобият с iPhone 7 Plus. Със сигурност е имало разочаровани фенове при тези новини, но пък Apple са предложили на всеки карта със $100 кредит, в знак на извинение.

Tech Crunch добавят, че Jet Black iPhone-ите са толкова ограничен брой, че дори не са стигнали за голяма част от сайтовете, които правят ревюта на устройствата. 

Тези новини говорят за още нещо - този път по-големият смартфон е обект на повече внимание. Данните от фирмата Slice Intelligence, която прави проучвания за покупките на американските потребители потвърждават точно това - анализ на покупките на почти 32 000 души показват, че iPhone 7 Plus води с 55% на 45%, което е сериозен ръст срещу 35% при iPhone 6 Plus и 41% при iPhone 6s Plus. 

Slice Intelligence споделят информация и за цветовите предпочитания на клиентите - фаворитите са двата черни цвята. Интересното според тези данни е, че всъщност матовото черно е по-популярно от Jet Black, но това може би има друго обяснение, а именно ограниченият брой смартфони с цвят Jet Black. Някои потребители не са склонни да чакат, за да получат своя нов смартфон. 

Последните данни от анализаторите засягат паметта на устройствата - най-много е поръчан средният вариант, със 128GB памет.

В България, очакваме iPhone 7 и iPhone 7 Plus от 23-ти Септември.

Етикети: iPhone 7