Digitimes: Apple планира 5.8 инчов OLED iPhone

  • Сряда, 09 Март 2016 в 09:15 ч.
  • iPhone
  • 785
  • kriss

Според скорошен доклад, Apple искат да пуснат OLED iPhone още през следващата година. Доклад на Digitimes твърди, че Купертино планира 5.8 инчов OLED смартфон. И докато този доклад не трябва да се приема за чиста монета, той твърди, че Apple искат да пуснат големия смартфон през 2018-та или дори по-рано - през 2017-та година.

Докладът отбелязва, че Apple води преговори със Samsung, LG и Japan Display, за снабдяване с OLED дисплеи. Докладът от миналата седмица посочваше именно Samsung и LG като главни доставчици на OLED дисплеи. Очаква се LG да започнат масово производство на OLED панели до 2017-та, а Japan Displays - до 2018-та година.

Digitimes предполага, че Apple ще продаде 50 милиона 5.8 инчови смартфона, когато официално бъдат пуснати на пазара. 5.8 инчов дисплей би направил устройството дори по-голямо от Note серията на Samsung.

Ако от Apple успеят да пуснат новото устройство на пазара през следващата година, това може би ще ги спаси от евентуален спад в продажбите, тъй като 2017-та ще бъде годината за обновяване на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Предишен доклад на Минг-Чи Куо от KGI пък сподели, че Apple обмислят да пуснат два варианта на iPhone 7 Plus, като единият ще има подобрена камера. Ако приемем това за вярно, правдоподобно звучи през 2017-та година да видим 5.8 инчова Plus версия с подобрена камера и разбира се - още по-висока цена.

Но като повечето доклади от Digitimes и този ще трябва да приемем със скептицизъм. Източникът има история с доста погрешни слухове за Apple, но като се вземат предвид и останалите доклади за OLED дисплеите, може би тук има нещо вярно.

Към момента обаче, не очакваме нищо друго от Apple освен предстоящото събитие свързано с iPhone 5se, iPad Air 3 и Apple Watch освежаването.

Етикети: iPhone