Два случая на проблемна батерия в iPhone 7 Plus

  • Понеделник, 03 Октомври 2016 в 05:26 ч.
  • iPhone
  • 2991
  • kriss

Трябва да сте живели в пещера през последните два месеца, за да не знаете за случаите, в които Galaxy Note 7 на Samsung се подпалваше заради дефектни батерии. Наложи се Samsung да вземе обратно всички продадени Note 7 бройки и да ги замени. iPhone 7 и 7 Plus тепърва започват да пристигат при своите нови собственици, заради по-малко произведени бройки, както и по-голямо първоначално покритие на продажбите. 

Проблемите обаче не чакат - преди няколко дни, в интернет се разпространиха снимки на iPhone 7 Plus, който е избухнал още преди собственикът му да успее да го включи. Потребител в Reddit е споделил, че негов колега си е поръчал iPhone 7 Plus, а вместо това е получил препечена филийка. На снимките изглежда сякаш смартфонът е пострадал от удар, преди да експлодира. По-интересното е, че телефонът не е успял да се запали, както смартфоните Note 7, но това може да е заради ограниченото количество кислород в запечатаните кутии.

И докато феновете на Apple се кълнат, че този iPhone 7 Plus смартфон е гръмнал заради удар (съдейки по снимките, най-вероятно е така), от китайския сайт Mydrivers дойде друга снимка, на друг iPhone 7 Plus, който е издут. 

 

Не е ясно дали вторият инцидент е причинен от физически удар или е просто дефектна батерия. 

Надяваме се тези случаи наистина да са изолирани. Подигравките са си подигравки, но не трябва да забравяме, че подобни случаи крият рискове за потребителите, т.е за нас самите.
Ще ви държим в течение, в случай на нови случаи с проблемни батерии на iPhone 7/7 Plus.

Етикети: iPhone 7 Plus