Хакнаха iPhone 7 за 24 часа

  • Петък, 23 Септември 2016 в 05:05 ч.
  • iPhone
  • 4048
  • kriss

Apple със сигурност не са го очаквали! iPhone 7 е все още нов, потребителите тепърва се сдобиват със своите нови смартфони. 

Но един от тези потребители, 19-годишният Лука Тодеско, е успял да хакне своя iPhone за 24 часа. Младият хакер споделя пред Motherboard, че от Apple наистина са се постарали да направят хакването по-трудно, но явно не е било достатъчно трудно. Според Лука, колкото и да е добра защитата на iPhone, винаги ще се намери някой, който да я разбие.

Браво за iPhone 7. Apple отново промениха правилата на играта. Но не мисля, че някога това ще бъде достатъчно. Могат да го направят по-трудоемко, но винаги ще се намери някой, който да желае да вложи нужното време, за да постигне целта.

Тодеско няма намерение да направи методът на jailbreak публичен, докато Apple не го поправят с някой от следващите ъпдейти на iOS 10. Същевременно, той ще работи, за да направи процесът на jailbreak по-лесен.

И макар jailbreak да беше популярен преди доста време, винаги се намират ентусиасти, които го правят "за спорта". 

Apple вече пуснаха бета на iOS 10.1 към разработчици и е много вероятно методът на Тодеско да не сработи при новата версия. 

Етикети: iPhone 7