iOS 9.3 създава проблеми и на iPhone 6/6s

  • Понеделник, 28 Март 2016 в 11:32 ч.
  • iPhone
  • 2331
  • kriss

И тази нова версия на iOS не мина без проблеми. След като съобщихме за проблеми с iPad 2, сега потребителите съобщават за проблеми с iPhone 6 и iPhone 6s - последните две поколения на смартфона, като основно проблемът е при iPhone 6s и 6s Plus.

Проблемът се състои в невъзможността да се отварят линкове в Safari, Messages, Mail, Notes и други приложения. Вместо връзката да се отвори в браузъра, приложението забива или се затваря. Форумът на Apple вече е пълен със стотици оплаквания по въпроса.

Някои от потребителите уточняват, че бързо докосване на линка (tapping) не прави нищо, а дългото натискане кара приложението да спре да работи. От Apple все още нямат коментар какво точно причинява проблема и кога ще бъде оправен, а потребители споделят, че изключването на JavaScript в Safari решава проблема само за браузъра. Но това не е добър вариант, понеже в днешно време повечето от сайтовете разчитат много на JavaScript и изключването му ще "осакати" сайтовете, а някои изобщо няма да зареждат.

За съжаление, съдейки по форума на Apple, се вижда, че този проблем е доста широко разпространен и то главно сред iPhone 6s и 6s Plus. Дали това е проблем свързан с новата 3D Touch технология? (3D Touch реагира на самия натиск върху дисплея, а точно по-продължителен натиск изкарва приложенията извън строя) Но пък проблемът се среща и при iPhone 6, който няма 3D Touch.

Ако и вие имате този проблем с вашето iOS устройство, трябва да знаете че не сте сами! Apple вече са информирани и би трябвало вече да работят по проблема и неговото отстраняване. Ще ви държим в течение, ако се появи някакво решение.

Потребител от Турция е заснел видео, в което ясно се вижда какъв е проблемът :

 

Етикети: iOS iPhone