iPhone SE с огромен успех в Китай - 3 400 000 предварителни продажби

  • Сряда, 30 Март 2016 в 02:33 ч.
  • iPhone
  • 778
  • kriss

Доклад от CNBC съобщава, че Apple са получили 3 400 000 (3.4 милиона) предварителни заявки за iPhone SE. Най-търсеният цвят е златният (1.3 милиона), а малко след него е розовото злато (1.2 милиона). Ако цифрите са точни, явно се очертава iPhone SE да е сериозен успех.

В докладът се споменава и още, че Apple са предприели тази стъпка (с предварителните продажби), за да се избегнат огромните опашки пред магазините, понеже те изнервят хората. Но потребителите не са единствените изнервени - един от търговците предлагащи iPhone е взимал по $300 от всеки, който е искал да се сдобие с iPhone още на първия ден от официалното му пускане. Но заради предварителните продажби и сравнително ниската цена на iPhone SE, търговецът е трябвало да смъкне тази "такса" до скромните $30.

От Apple все още мълчат за предварителните продажби в останалите страни, но това едва ли ще остане така още дълго. Сигурни сме, че те очакват доста топло посрещане за своя iPhone SE в цял свят. И първите цифри, идващи от Китай, свидетелстват именно за такова. 

У нас, iPhone SE ще се появи в началото на следващия месец.

Етикети: iPhone SE