KGI: Apple ще премахнат алуминия от iPhone, заменят го със стъкло.

  • Понеделник, 18 Април 2016 в 04:59 ч.
  • iPhone
  • 1029
  • kriss

В нов доклад от KGI и Минг-Чи Куо, се твърди за съществена промяна в дизайна на iPhone за следващата година. Според него, Apple ще се откажат от добре познатия алуминий (най-вече за рамките) и ще предложат изцяло стъклен iPhone, а дисплеят ще бъде AMOLED. 

Според Куо, за Apple става наложително да предложат изцяло стъклено тяло за iPhone, защото на алуминия вече му минава модата. Освен това, все повече от конкурентите започнаха да използват алуминий за своите смартфони. А както добре знаем, от Apple обичат да се различават от своите конкуренти. Именно поради тази причина е много вероятно да видим изцяло стъклен iPhone догодина.

В доклада не се споменава как точно ще стане възможно изпълнението на подобен дизайн. Преди време, iPhone 4 и 4s използваха стъкло, с метална рамка, но изцяло стъклен дизайн може би ще поизпоти инженерите на Apple.

Както вече посочихме, същият смартфон се очаква да използва AMOLED дисплей, който е по-тънък и по-лек, което пък би компенсирало теглото на добавеното стъкло по ръбовете и гърба на устройството. Куо смята, че издръжливостта едва ли ще е достатъчна причина за Apple да се откажат от подобна промяна в дизайна на устройствата. Не и след като iPhone 4/4s бяха толкова добре приети от потребителите, въпреки че имаха стъклен гръб. 

Слуховете и анализите невинаги се оказват точни, но пък KGI и Минг-Чи Куо доста често са достоверен източник на информация, що се отнася до Apple. Едно е сигурно - Купертино едва ли ще успеят да ни изненадат с много промени в тазгодишното устройство, което би трябвало да е iPhone 7. Явно черешката на тортата ще дойде с вълшебната 's' добавка. Слуховете тепърва започват да се разпространяват, така че ще ви държим в течение. 

Етикети: iPhone