100-те най-добри Mac приложения на всички времена (Част 6)

  • Сряда, 21 Март 2012 в 03:16 ч.
  • Mac OS
  • 99745
  • admin

top100В шестата част от колекцията "100-те най-добри Mac приложения на всички времена" ще намерите образователни, текстови и Markdown програми, които ще улеснят работата ви по различни проекти. Ще дадем началото и на серия забавни и удивителни игри.


iStudiez Pro

Докато CourseNote е най-добрия начин да си водите бележки и да научите нещо в час, то iStudiez Pro е вашата програма за часовете и курсовете. С интерактивния календар ще можете да организирате графика си за лекциите. Има още много функции, например, опция за добавяне имената и профилите на вашите преподаватели, както и приемните им часове.

Цена: $9.99

100topapps-13


Приложения за писане и водене на записки

Day One

Day One е най-добото приложение за репортери. То е адски атрактивно и високо функционално. Day One e инструмент за водене на бързи записки, разглеждане на стари публикации, преглед на календара и всичко това е синхронизирано с iCloud или Dropbox.

Цена: $9.99


Writeroom

Ако искате нищо да не ви разсейва, докато пишете, тогава пробвайте Writeroom. Приложението представлява елементарен текстов редактор под формата на черен екран. Да. Чисто черен екран и всичко което правите на него е да пишете. Но, всъщност приложението има хиляди възможности за персонализиране, не само на background-а, а и на шрифта и цвета на текста.

Цена: $9.99


iA Write

iA Write е едно от най-популярните приложения в графата елементарни текстови редактори. Подобно на Writeroom, се появява празен лист и всичко което трябва да направите е да проявите креативност и да започнете да го запълвате. iA Write има много по-малко функции от предната програма, което го прави още по-ефективен в създаването на контент.

Цена: $8.99

100topapps-14


Marked

Всъщност Marked не е типичното приложение за писане. Този текстов редактор поддържа и Markdown, тоест когато пишете някакъв текст, допълнен с кодове, автоматично се появява HTML преглед. Това приложение е най-доброто решение за хора които се занимават със текст и съдържание на сайтове.

Цена: $3.99


Mou

Горното Markdown приложение е добро, но ако искате нещо още по-ефективно, пробвайте Mou. Изключително семпъл интерфейс, разделя прозореца на две и когато от ляво напишете нещо, от дясно веднага се появява HTML прегледа. А най-хубавото е, че след като свършите с текста, може да го експортнете като HTML файл.

Цена: Безплатно (докато е в beta версия)

100topapps-15


nvAlt

Докато Evernote е основан на цялостната концепция за организиране и управление на задачите и напомнянията си, то nvAlt е специално създаден за водене на малки простички бележки. И макар да звучи семпло, приложението притежава тонове страхотни функции и опции. Освен това е интегриран с SimpleNote сървъра, така че вашите бележки ще са винаги достъпни в мрежата.

Цена: Безплатно


Scrivener

Всеки професионален писател трябва да се сдобие със Scrivener. Приложението е създадено за големи проекти и е допълнен с изключителни функции, като впечатляваща библиотека с темплети, възможност за изглед на цял екран, генератор на имена, автоматичен запис на файлове (autosave) и възможност за преструкториране на проектите по всяко време.

Цена: $44.99

100topapps-16


Игри

Angry Birds Seasons

Поредицата Angry Birds няма нужда от представяне, защото е най-популярната игра за iPhone. Дори без тъч пад, тя е все толкова забавна и пристрастителна. Познатия ви сюжет ще ви въвлече в безброй нива, в който гневните птици отмъщават за откраднатото яйце от зелените прасета.

Цена: $4.99

{tortags,175,1}

Етикети: Mac игри цена безплатно Приложения iStudiez Pro Day One writeroom iA Write Marked Mou HTML MArkdown nvAlt Scrivener Angry Birds Seasons