Apple няма да обявят първоначалните продажби на iPhone 7/7 Plus

  • Понеделник, 12 Септември 2016 в 02:16 ч.
  • Новини
  • 827
  • kriss

Безспорно от голям интерес за потребители и инвеститори са продажбите на iPhone през първата седмица след обявяването му. Тези цифри биваха гордо обявявани година след година от Apple, но този път случаят е различен. От компанията посочват логистиката като главна причина за това :

Първоначалните продажби ще зависят от предлагането (количеството смартфони, което има в наличност), а не от търсенето. Затова решихме, че тази статистика вече не е показателна и няма стойност за инвеститори и потребители. Поради тази причина, повече няма да споделяме продажбите от първия уикенд след обявяването на iPhone.

Във финансов план, компанията върви по план, очаквайки между $45.5 и $47.5 милиарда приходи. Ако планът се осъществи, това ще означава немалък спад спрямо миналогодишните $51.5 милиарда за същия период.

Решението на Apple най-вероятно ще бъде доста разочароващо за инвеститори и анализатори, които използваха тези цифри, за да измерят популярността на новия модел iPhone. Вече ще трябва да чакаме официалните финансови данни за последното тримесечие, за да можем да разберем колко iPhone смартфона са продадени.

Етикети: iPhone Apple