Apple вдигна цените на Mac устройствата във Великобритания

  • Петък, 28 Октомври 2016 в 07:44 ч.
  • Новини
  • 3941
  • kriss

Заедно с обявяването на новите MacBook Pro устройства, Apple изненадаха своите клиенти във Великобритания с повишаване на цените. И то не само за новите устройства.

Увеличаването на цените е позакъснелият отговор на Apple относно така наречения Brexit. Други компании като HP и Dell, повишиха цените на своите продукти малко след като британската лира започна да се срива. В началото Аpple се въздържаха от реакция, вероятно заради проблемите, които имаха в Китай и Индия, заради усилената работа по обявяването на iPhone 7/7 Plus, Apple Watch Series 2 и новите МacBook Pro устройства или просто от Аpple са се надявали курсът на лирата спрямо долара да се оправи. 

Новите цени засягат всяко едно Mac устройство, като някои увеличения са меко казано фрапиращи, например Mac Pro от 2013-та година вече се продава за 2999 британски лири, като само ден преди това, цената му е била 2499 лири. Това са 500 лири повече само за ден! 

Най-евтиният Mac остава MacBook Air (който вече няма да се произвежда) и вече струва £949 - със сто повече. 12-инчовият МacBook пък е "получил" 200 лири увеличение и сега струва £1249. А цената на новият и най-базов модел на MacBook Pro, който няма Touch Bar започва от £1449. Потребители, които искат Touch Bar ще трябва да се изръсят поне £1749. 

И докато избързате да си кажете "мен какво ме засяга", ще ви спрем, за да ви напомним, че продуктите на Аpple, които се продават в България, се внасят от други европейски държави. 

Феновете на Apple в САЩ са разочаровани заради новите и по-скъпи MacBook Pro устройства, но феновете във Великобритания са съкрушени заради поскъпването на всеки един Mac. 

Етикети: Mac Apple