iPhone 7/7 Plus чупи рекорди! Данните идват от мобилни оператори.

  • Сряда, 14 Септември 2016 в 06:29 ч.
  • Новини
  • 837
  • kriss

Малко след като Apple обявиха разочароващата новина, че вече няма да споделят броят на първоначално продадените iPhone устройства, мобилните оператори решиха да направят тъкмо обратното.

Американският T-Mobile се похвали, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus са счупили всякакви рекорди, с поръчки четири пъти по-високи от тези на iPhone 6 :

iPhone 7 и iPhone 7 Plus направиха хоумрън за T-Mobile. Предварителните поръчки за най-новите смартфони на Аpple вече счупиха всички рекорди още в първите четири дни - над четири пъти повече поръчки от големият хит iPhone 6. А в петък е поставен рекорд за най-много поръчки за един ден, в цялата история на американското подразделение на T-Mobile.

Друг американски мобилен оператор - Sprint - се похвали с почти четири пъти повече продажби на iPhone 7, но в сравнение с миналогодишния iPhone 6s. От Sprint казват, че предварителните продажби през първите три дни след обявяването на iPhone 7, са с 375% повече. 

А мнозина очакваха различно развитие на нещата - iPhone 7 предлага дизайн, подобен на своят предшественик, а и Apple обявиха, че няма да споделят продажбите на новия iPhone, вероятно поради опасения за слаби продажби. Най-вече анализаторите очакваха сериозен спад на годишна база, но това може би няма да се случи. 

Другите два големи оператора - Verizon и AT&T - все още не са споделили своите цифри, но е възможно и да не го направят, ако те не са близки до тези на конкурентите им. 

В крайна сметка, освен потребителите, изглежда че и инвеститорите са щастливи, тъй като акциите на Apple се покачиха до $111 за брой.

Етикети: Apple iPhone 7