KGI: Apple ще се възползва от ситуацията с Galaxy Note 7 на Samsung

  • Понеделник, 17 Октомври 2016 в 07:53 ч.
  • Новини
  • 2292
  • kriss

Според нов доклад на KGI, Apple ще бъде основният производител, който ще се възползва от създалата се за Samsung ситуация с техния Galaxy Note 7. Малка част от Note 7 смартфоните имаха голям проблем с батерията - в интернет се появиха снимки на устройства, които буквално са се подпалвали. Samsung взеха обратно всички първоначално продадени Note 7 устройства и ги подмени, но и новите устройства имаха проблеми с батерията и корейците официално спряха производството на смартфона. 

Именно това кара Минг-Чи Куо да вярва, че разочарованите Note 7 потребители няма да заменят устройствата си с такива на Samsung, а ще изберат iPhone 7 и по-специално по-големият iPhone 7 Plus, който има и двойна камера - екстра, която липсваше в Note 7. Според Куо, потребителите ще заменят между 5 и 7 милиона Note 7 устройства с iPhone 7/7 Plus смартфони. 

Докладът показва данни, според които точно тази част от потребителите показва много малка лоялност към марката и лесно ще премине към iOS. Разбира се, такова е предположението на анализаторите, не можем да бъдем сигурни каква ще бъде реакцията на потребителите. 

И все пак, Apple наистина са в позиция да отнемат голям дял от Note 7 потребителите. Според KGI, от 12 милиона Note 7 потребители, Apple ще "грабнат" около 50%.

И докато Samsung имат проблеми и претърпяха срив на борсата, стойността на акциите на Apple продължава да се покачва, може би поради същата причина. В момента AAPL акция струва над $117 за брой.

Споделяте ли вижданията на Минг-Чи Куо?

Етикети: Apple