Нов патент на Apple показва нова технология за сензор за отпечатъци

  • Вторник, 04 Октомври 2016 в 06:32 ч.
  • Новини
  • 2027
  • kriss

Вече споменахме, че Apple готвят изцяло нов дизайн за следващия iPhone. Компанията иска да направи изцяло стъклен iPhone, отървавайки се от всичко ненужно, включително от Home бутонът, където е разположен сензорът за пръстов отпечатък. 

Нов патент показва, че компанията може би е намерила решение и за този проблем - според патентът, Apple са намерили начин, с който целият дисплей ще може да разпознава пръстовите отпечатъци на потребителите. 

Според Аpple :

В случай, че система за сканиране има слоеве от капацитивни сензорни елементи за разпознаване на пръстови отпечатъци, има редица причини тези елементи да бъдат подредени на една ос с други компоненти от електронното устройство като сензорен дисплей. Една от причините е да се избегне използването на ценно пространство за компонент, който рядко влиза в употреба.

Звучи доста объркващо, но обяснено по-нагледно - Apple искат да сложат сензора за пръстови отпечатъци върху дисплея, за да се избегне поставянето на Home бутон върху устройството. По този начин предната част на новия iPhone може да представлява изцяло използваем екран. 

Как ви се струва идеята за по-голям екран в iPhone със същите размери?

Етикети: Apple