Официално: събитието на Apple ще се състои на 21 Март

  • Четвъртък, 10 Март 2016 в 10:21 ч.
  • Новини
  • 572
  • kriss

Apple официално обяви предстоящото пролетно събитие, насрочено за 21-ви Март. То ще се състои в Купертино в "1 Infinite Loop" кампуса на Apple и ще започне в 20:00 наше време. Очаква се компанията да обяви новият 4-инчов iPhone 5se, нов 9.7-инчов iPad, нови каишки за Apple Watch, софтуерни ъпдейти и още, и още. Какво очакваме да видим:

От 2011-та година насам, Apple винаги обявяват своите нови смартфони през есента, но това може и да се промени на тазгодишното пролетно събитие на компанията.

Очаква се iPhone 5se да бъде четири инчов модел, който да не отстъпва на по-големите си събратя. Тъй като ще е по-малък, едва ли ще може да се нарече флагшип, но се очаква iPhone 5se да е смесица между iPhone 6, iPhone 6s и iPhone 5.

Както вече сме споделяли с вас, очаква се iPhone 5se да използва А9 и M9 чипове и да използва услугите на "винаги включената" Siri, както и "живите" снимки и Apple Pay. Цветовете най-вероятно ще са сиво, сребърно, златно и розово злато.

А относно дизайна - наскоро изтече изображение от производител на предпазни кейсове, което показва почти идентичен дизайн с този на iPhone 5/5s, но със заоблени краища. Очаква се бутонът за включване да е на върха на устройството, а не отстрани, както е при по-големите смартфони на Apple.

Новият 9.7-инчов iPad Pro ще бъде умалена версия на 12.9-инчовия iPad Pro. Apple всяка година обновяват своят iPad, но миналата година вместо да обявят нов 9.7-инчов таблет, те обявиха мощният 12.9-инчов iPad Pro. И докато скорошните слухове твърдяха, че трябва да очакваме iPad Air 3, твърде вероятно е на бял свят да се появи не друго, а iPad Pro... mini.

За по-добрите спецификации се шушука следното - четири говорителя, както при iPad Pro, добавяне на Apple Pencil поддръжка, обновяване на процесора и графиката с A9X и M9 чипове, вероятно ще бъде добавен и Smart конектор, а може би и светкавица за задната камера, която ще е първа за iPad като цяло. Твърде вероятно е самата камера също да бъде сменена с по-добра. Очаква се и двете устройства да бъдат на пазара до седмици след тяхното обявяване.

За Apple Watch се очакват само нови каишки и може би софтуерни обновления. Нов умен часовник, най-вероятно, ще видим през есента, заедно с новите iPhone 7 смартфони. 

Що се отнася до софтуера, Apple най-накрая тестват нови версии, включващи и нови функционалности, и това се отнася за всяка операционна система - iOS 9.3, OS X 10.11.4, Watch OS 2.2 и tvOS 9.2. Все още не е ясно кога точно тези обновления ще стигнат до потребителите, но може би ще разберем на самото събитие. Софтуерна изненада е подготвена и за iTunes, във връзка с Apple Music.

Етикети: iPad iPhone Apple