Операционната система OS X Mavericks - безплатна и усъвършенствана

  • Сряда, 23 Октомври 2013 в 12:45 ч.
  • Новини
  • 87031
  • admin

На снощната пресконференция, Apple съобщи няколко добри новини свързани с най-новата версия на десктоп платформата си. От днес OS X 10.9 Mavericks е достъпна за потребителите и то напълно безплатно. Освен това, системните ѝ изисквания поддържат работа, с много по-стари модели на Mac устройства (вкл. от 2007 г.).

В последните години Apple започна поетапно да редуцира цените на Mac операционните си системни, като всяка следваща версия ставаше по-евтина от предходната. Така например, OS X Mountain Lion струваше едва $19.99.

 

„Mavericks е забележителна актуализация, която, не само включва нови функции и приложения, но и подобрява значително производителността и издръжливостта на батерията във вашия Mac“ заяви софтуерния вицепрезидент на Apple Кейг Федери, по време на пресконференцията. „Искаме всеки наш потребител да се докосне до последните функции, напредналите технологии и високата сигурност. Смятаме, че най-добрият начин за постигането на тази цел, е да започнем нова ера в персоналните компютри, където обновлението на OS X операционните системи ще става безплатно“.

 

safari sidebar

 

Изтеглете OS X Mavericks от Mac App Store

 

OS X Mavericks се отличава от предшественика си с: подобрения в графичните елементи и интерфейса, интеграция на нови приложения (Maps, iBook и др.), бърз отговор на съобщения, директно от изскачащия прозорец за известия и цялостна персонализация на браузъра Safari, с нуждите на потребителя.

 

Тук може да научите повече за OS X 10.9 Mavericks

 

finder-tabs

 

Системни изисквания:

- OS X v10.6.8 или по-актуална версия
- 2GB RAM
- 8GB свободно пространство за съхранение

 

OS X Mavericks поддържа работа със следните устройства:

iMac (модели от 2007 г. насам)
MacBook (модели от началото на 2009 г насам)
MacBook Pro (от 2007 г. насам)
MacBook Air (от края на 2008 г. насам)
Mac mini (от 2009 г. насам)
Mac Pro (от 2008 г насам).

 

Съвсем скоро очаквайте нови трикове и ръководства за работа с OS X Mavericks.

Етикети: Apple Mac Mac OS Mac OS X безплатно операционни системи OS X Mavericks