През последното тримесечие Apple отчете 75% печалба за всички мобилни телефони в света

  • Понеделник, 06 Февруари 2012 в 02:48 ч.
  • Новини
  • 937
  • admin

crowded-iphone-store

Появата на новия доклад за приходите на компанията Apple, предизвика огромен интерес сред световните пазари. А "Тримесечието на слуховете по света", както някой го наричат, ще остане в историята, като най-печелившия период за много компании(не само в сферата на технологиите).

Популярният анализатор на Apple, Хоръс Дедию излезе със статистиката за печалбата от мобилни устройства на компанията. И очевидно, компанията на Къпертино е отчела 75% ръст на печалбите сред мобилните пазари.

Всеизвестно е, че Apple e най-продуктивната фабрика за смартфони в света, с най-големите приходи в тази сфера. Според Дедия, създателите на iPhone са с годишен приход от 39% и печалба от 75% за всички мобилни телефни. Но, защо съществува тази значителна разлика? Това може да се обясни с големия приходен излишък (разликата между приходите и разходите), с който Apple е на първо мястро сред останалите световни ИТ лидери.

Вероятно, още по-впечатляващо е постижението, с което компаниите Apple и  Samsung държат повече от 90% от приходите от пазара на мобилни телефони за последното тримесечие. Това значи, че останалите компании, като HTC, RIM и Nokia отчитат само 10% от всички приходи.

Битката на пазара за смартфони е двустранно състезание между Samsung и Apple. И понеже в следващите 6 месеца, се очаква двете компании да пуснат няколко основни продукта, не се вижда никаква промяна на преразпределение на пазарите.

{tortags,22,1}

Етикети: приходи печалба Apple статистика Къпертино смартфони iphone излишък ИТ лидери Samsung тримесечие