Safari изпреварва Firefox в глобалния сблъсък на браузърите

  • Понеделник, 19 Май 2014 в 09:55 ч.
  • Новини
  • 455
  • admin

Потребителят търси висока скорост и абсолютна сигурност, докато сърфира в Интернет, за това е от изключителна важност да се довери на най-добрия уеб навигатор. Няколко браузъра водят битка по между си, за колкото се може по-солиден пазарен дял и популярност сред потребителите.

През октомври Chrome изпревари Firefox и се добра до лидерската позиция. Проучване на Sahreaholic сочи, че 8 месеца по-късно позициите на Mozilla продължават да се сриват, въпреки че браузъра на компанията смени десетки версии и бива усъвършенстван ежедневно. Според данните, направени на базата на 250 милиона потребителски предпочитания, Firefox вече е на четвърто място, изпреварен от Safari и Internet Explorer. Популярността и ползваемостта на Safari скачат с 5% и вече достигат 26% от световния трафик, докато Internet Explorer и Firefox са съответно на трето и четвърто място с 12.49% и 11.94%. Chrome е едноличен лидер с цели 34.65%.

 

Съществена роля за високия пазарен дял на Safati има мобилната версия на браузъра, чиято употреба е скочила със 121% за последните 8 месеца и вече обхваща 10.55% от глобалния уеб трафик.

 

Browser-Share-Report-data-May-2014

 

А вие кой браузър използвате?

 

Знаехте ли, че преди да се появи името Safari, Стив Джобс е замислял интересни варианти за название на браузъра?

Етикети: safari браузър Chrome Firefox