12 Приложения, допълващи Starter Kit

  • Понеделник, 13 Февруари 2012 в 08:59 ч.
  • Съвети и трикове
  • 1083
  • admin

app-starter-logoАко търсите добри приложения в Mac App Store, най-добре погледнете в категориите с най-новите приложения.

Такива категории са "Great Free Apps", "Apps for Writers", "Better Together" и "Get Stuff Done". При тях приложенията са добре групирани и лесни за откриване. Те ви спестяват време за търсене, като в началните резултати ще намерите всичко необходимо.

Да вземем за пример "App Starter Kit", който приветства новите потребители на Mac с 30 от най-добрите си програми. Повечето от тях са наистина полезни, но мисля че Mac App Store би трябвало да бъде допълнен с още няколко приложения. Следват 12 програми, който заслужават мястото си в App Starter Kit.

App Starter Kitt е страхотно място, което ви помага при избора на нови програми.


Growl

growl-logoЗапочнете с Growl. Това приложение е най-добрата система за известия в Mac OS. С негова помощ ще бъдете информирани за всеки нов е-маил, за всяко пропуснато обаждане по Skype и т.н. С платения си ъпгрейд 1.3 за OS X Lion, Growl  е подсилен с цяла колекция от звуци и стилове, достъпни по всяко време.

По-старите потребители на Growl може да се затруднят с най-новата версия, но тя  притежава и много допълнителни функции.

Цена: $1.99
Изисквания: Mac OS X 10.7 или по-нов, 64-bit процесор
Производител: Growl

Alfred

alfredAlfred е поредното страхотно приложение, което задължително трябва да свалите, веднага щом се сдобиeте  Mac OS. Програмата е  изключително полезна при търсене и отваряне на файлове и приложения, бърза калкулация, команди за системна работа и др. Лесна е за използване, красива и бърза.

Цена: Безплатна
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов
Производител: Running with Crayons Ltd
Cloud

cloudappCloud прави споделянето на файлове наистина бързо и лесно. на него ще можете да качвате почти всичко, включително URL на браузъри, архиви, отметки, както и да копирате текст. Просто плъзнете нещо към лентата с менюта на Cloud и програмата автоматично ще генерира линк със споделената информация или файл.

Когато използвате безплатно приложението, то има ограничение за размера на споделяния файл до 25MB. A aко закупите някакъв план, ще имате възможност да споделяте файлове до 250MB.

Цена: Безплатна или варираща, според плана
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов
Производител: Linebreak


Screeny

screenyСъществуват много достъпни програми за екранен запис. Повечето от тях са със страхотно качество на запис, но когато става дума за най-добрата алтернатива на Screenflower и Camtasia, това е Screeny.

Приложението прави записи на всичко, случващо се на вашия дисплей от скрииншоти до видео и аудио запис. С помощта на Screeny ще можете да променяте ширината и височината на всяко едно приложение на екрана.

Цена: $14.99
Изисквания: Mac OS X 10.6.6. или по-нов
Производител: Drew WilsonWunderlist

wunderlistТаск мениджъра Wunderlist e мултифункционална платформа, Cloud синхронизатор и най-вечe безплaтен за потребителите на Mac OS. С лесен, но елегантен дизайн,този прекрасен инструмент ще организира и управлява всички ваши задачи, улеснявайки ежедневната ви работа.

Цена: Безплатно
изисквания; mac OS X 10.6.6. или по-нов
Производител: 6WunderkinderTiny Expander

tiny-expanderС помощта на приложението Tiny Expander ще можете без усилие да разархивирате ".zip" файлове. Работи изключително лесно с щракане на мишката върху архивиран файл. Без отваряне на различни прозорци. Без известия. Просто работи безотказно.

В настройките можете да изберете папка по подразбиране, където да се екстрактват файловете, както и след разархивирането, архивния файл да се изтрива автоматично. Някой функции са ограничени, но основната служи перфектно на всички ваши нужди.

Цена: Безплатно
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов, 64-bit процесор
Производител: Macinapps.com


TextExpander за Mac

textexpanderTextExpander е поредното страхотно приложение, заслужаващо място в Apps Starter Kit. Инструментът ще ви спести време за писане, защото създава абривиатури за вече съществуващ текст. Това означава, че когато пишете, предполагаемата дума ще се появява автоматично с опция за избирането й. Така лесно ще избирате електронни пощи, без да се налага да ги помните, както и ще извежда образци на важни документи. Бързо ще се справяте и с въвеждането на телефонни номера, имена и информация.

Цена: $34.99
Изисквания: Mac OS X 10.6.6. или по-нов
Производител: SmileOnMyMac, LLC


iA Writer

ia-writerКогато ви се налага да пишете писмо, домашна работа или скрипт за вашия нов уеб сайт, iA Writer ще ви помогне да се фокусирате единствено върху задачите. Това е текстов редактор с много разнообразни функции. Когато го използвате ще бъде стартирана всяка една от тях. iA Writer изключва всички разсейващи фактори, като шум,чат приложения и дори блокира работата на мишката ви. Програмата разполага и с удобната Autosave функция.

Цена: $19.99
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов
Производител: Information Architects, Inc.


Wallpaper Wizard

wallpaper-wizardПриложението Wallpaper Wizard ще промени начина по който използвате уолпейпърите на вашия десктоп. С помощта му ще организирате и управлявате вашата колекция от уолпейпъри, както и ще получите достъп до още стотици други. С Wallpaper Wizard ще можете да избирате различни категории от абстрактни изкуства до животни, както и да качвате вашата уолпейпър колекция с онлайн акаунта си.

Цена: $6.99
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов
Производител: Coppertion, Inc.


BreakTime

breaktimeАко от скоро сте се сдобили с нова Mac операционна система със сигурност ще изгубите двойно повече време в разучаването и. Из между дългата и изморителна работа, ще е добре да си почивате. на помощ идва приложението BreakTime.

Програмата определя времето, в което да почивате и се грижи за вашето здраве. Когато дойде време за вашата почивка, екрана на монитора ви става замъглен, документите стават недостъпни и по този начин програмата ви пази от претоварване. Дизайна на BreakTime, също е впечатляващ. Дори е обявен за един от най-добрите в своята категория.

Цена: $4.99
Изисквания: Mac OS X 10.6.6 или по-нов
Производител: Excited pixel


Smart Converter

smart-converterНалагало ли ви се е да конвертирате .wav файл за iPod или .avi файл за iPad? Повечето програми за конвертиране на мултимедия са изключително скъпи, но съществува една безплатна - Smart Converter. Тя по нищо не отстъпва на платените. Лесна за ползване,Smart Converter конвертира еднакво добре, както  видео, така и аудио. С помощта на този инструмент, ще можете да конвертирате всеки файл за да заработи на устройствата Apple TV, iPad, Android таблет, iPhone, iPod и т.н.

Цена: Безплатно
Изисквания: Mac OS X 10.6 или по-нов
Производител: ShedWorx


koku

kokuВ сегашния Apps Starter Kit няма нито едно приложение за управление на лични финанси. За да запълним тази празнота, ви представяме koku. Той е красива софтуер за управление на личните ви финанси. С негова помощ ще разглеждате информация за всичките си банкови сметки и кредитни карти в реално време. Ще управлявате семейния бюджет и ще следите приходите и разходите на собствения си бизнес лесно и бързо.

Цена: $29.99
Изисквания: Mac OS x 10.6.6 или по-нов
Производител: FadingRed


Какво още можем да добавим?

Съществуват още много приложения, който заслужават място в Starter Kit. Дори такива, който не се продават в Mac App Store. Някой от тях са: Dropbox, Postbox, Sparrow, CleanMyMac, Watts, Concentrate, както и много други.

{tortags,36,1}

Етикети: