Автоматично вмъкване на българските празници и почивни дни в Google календара

  • Петък, 23 Май 2014 в 02:04 ч.
  • Съвети и трикове
  • 1953
  • admin

Ако все още не използвате календара на Google, за да планирате дните и организирате времето си, значи е настъпил момента за промяна. Google Calendar дава отлична възможност да вмъкваме срещи, задачи и събития в таблицата за месеца, а след това да синхронизираме тези данни между компютъра, iPhone, iPad и всички останали устройства, с които разполагаме.

Календара на Google предлага опция за автоматично вмъкване на всички български национални празници и официални почивни дни, което го прави още по-удобен инструмент за оптимизиране на ежедневието. Ето как става:

 

cal-1

 

Отворете Google Calendar от браузъра и влезте със своя Google акаунт (при необходимост). В лявата колона трябва да е разположен списък с календари. От падащото меню в "Other calendars" изберете "Browse Interesting Calendars".

 

български-празници

 

Открийте "Holidays in Bulgaria" и натиснете "Subscribe" за да покажете официалните празници и почивни дни на България. Единственият недостатък на системата е, че цялата информация е на английски език, дори да активирате българския от настройките "Settings".

 

Ето го и резултатът:

 

calendar

 

Синхронизирайте данните между всички устройства и никога повече няма да се чудите, кой празник наближава.

Етикети: България календари трикове съвети браузър Google Calendar