Ултрамодерно имение за $22 млн. се управлява изцяло от iPad

  • Понеделник, 10 Март 2014 в 11:10 ч.
  • Setup
  • 1570
  • admin

Какво ни очаква в близко бъдеще? Дори най-некомпетентния футурист би предсказал свят, зависим от компютърни облекла, летящи дронове, безшофьорни автомобили и автоматизирани домове. Дори не е необходимо да надникнем в бъдещето, защото всички споменати технологии са достъпни още днес.

Един от най-иновативните проекти в световен мащаб е високотехнологичното и енергийно ефективно имение в Нюпорт Бийч, Калифорния. Луксозната постройка е оценена на 22 млн. щатски долара, не само заради прелестните гледки, екстравагантния интериор и автоматизираната система. Цели 95% от електричеството в огромното жилище е възобновяемо, благодарение на монтираната в задния двор плантация от соларни панели.

 

Имението разполага с 15 таблета iPad, с чиято помощ домакините могат да контролират вградената отоплителна система и климатици, дневното затъмнение на помещенията и нощното осветление, охранителните камери, и повечето електроуреди.

 

fifteen-ipads-control-the-homes-heat-air-conditioning-shades-and-security-cameras.jpg

 

Изтънченото здание принадлежи на изпълнителния директор на Energous Corp - компания, разработваща безжични рутери - и се отличава с две кухни, четири спални, девет бани, домашен кино салон и спиращ дъха открит басейн със солена вода.

 

the-glass-walls-in-this-living-room-are-motorized-so-that-they-open-when-you-want-some-fresh-air.jpg

 

the-home-has-hundreds-of-led-lights-that-are-energy-efficient-and-long-lasting-the-decor-also-happens-to-be-really-beautiful

 

the-11740-square-foot-home-sits-on-an-amazing-lot-overlooking-newport-harbor.jpg

 

heres-one-of-the-houses-four-bedrooms.jpg

 

you-can-catch-a-movie-in-this-screening-room-if-you-can-believe-it-there-are-15-tvs-in-this-house-in-addition-to-this-one.jpg

 

outside-theres-an-infinity-edge-pool-with-a-saltwater-chlorination-system.jpg 

А, видяхте ли къщата с форма на iCloud?

Етикети: iPad управление технологии интериор автоматизация